Ulei de argan virgin cu pulverizator, 100ml, Sanflora
Producator: Sanflora
Anunta-ma cand revine pe stoc!Arganul este propriu Marocului, fiind denumit drept Arborele Vietii de catre berberi pentru numeroasele beneficii pe care le aduce. Aflat la limita Saharei, arganul este o specie ce a dezvoltat o rezistenta remarcabila la variatiile de temperatura, la caldura torida din timpul zilei si frigul patrunzator din timpul noptii, in conditii de precipitatii reduse si de vanturi extreme. De-a lungul timpului, cu mult inainte de a fi recunoscut pentru calitatile sale remarcabile de catre lumea occidentala, populatiile din Maroc foloseau uleiul de argan pentru: Studiile efectuate in ultimele decenii au demonstrat efectele antioxidante, antiproliferante, de preventie a cancerului, antidiabetice si hipocolesterolemiante ale uleiului de argan folosit in alimentatie. Acizii grasi esentiali In plus, cercetarile arata ca acidul linoleic are proprietati anti-inflamatoare asupra pielii si imbunatateste starea de hidratare a epidermului. Sterolii Aceste substante grase constau in ceramide, acizi grasi liberi si colesterol.
Este un arbore spinos (Argania spinosa) ce creste exclusiv in sud-vestul Marocului pe platoul Souss, unde se gasesc cca 21 milioane de arbori de argan raspanditi pe o suprafata de 800.000 ha.
Arganul poate ajunge pana la o inaltime de 8–10m iar unii arbori pot trai pana la 200 ani. Radacinile se intind insa la o adancime considerabila, ceea ce ajuta la protejarea solului impotriva eroziunii si la oprirea inaintarii desertului Sahara.
Fiind o specie rara si periclitata, aceasta suprafata acoperita de arborii de argan a fost declarata de catre UNESCO rezervatie a biosferei in 1998.
In mod pardoxal, tocmai aceasta continua adaptare la un mediu ostil l-au facut sa dezvolte acei compusi chimici bioactivi ce se regasesc in semintele de argan si au rol de sustinere a tesutului cutanat.
O alta denumire data arganului de catre berberi este cea de Aurul Femeilor pentru ca, in mod traditional, femeile berbere au fost cele care au transmis de la mama la fiica procedeul traditional, extrem de laborios, al obtinerii uleiului de argan.
Si tot femeile berbere foloseau acest ulei pentru a proteja pielea in conditiile climatice aspre de la marginea desertului, pentru a o apara de vanturile puternice si de soarele arzator. pielea bebelusilor si a copiilor mici calmarea pielii iritate tratarea/ diminuarea cicatricilor lasate de varicela tratarea eczemelor si a acneei juvenile prevenirea vergeturilor si a uscarii pielii la femeile gravide masajul incheieturilor in caz de reumatism prevenirea caderii parului pentru a preveni uscarea pielii si a parului din cauza conditiilor aspre de mediu (soare puternic, vant, frig).
In cosmetica uleiului de argan i se atribuie proprietati antioxidante, antiaging, hidratante, antiacneice si cicatrizante.
Aceste efecte se datoreaza atat continutului bogat in acizi grasi esentiali cat si actiunii sinergice a fractiei de compusi nesaponificabili, in mod special a sterolilor si tocoferolilor.
Uleiul de argan are un continut ridicat de acizi grasi esentiali, in mod special Omega 6 (acidul linoleic, acidul eicosenoic).
Acestia sunt necesari pentru a mentine hidratarea optima a pielii si pentru a preveni imbatranirea prematura a acesteia.
In lipsa lor pielea si parul se usuca, iar unghiile devin casante.
Acidul linoleic intra in compozitia ceramidelor, structuri lipidice proprii epidermului de a caror integritate depinde ca acesta sa-si indeplineasca normal functia de bariera, una din cele mai importante functii ale pielii.
Cum acizii din grupa Omega 6 nu pot fi sintetizati de organismul uman, pentru a ne mentine pielea sanatoasa trebuie sa luam acesti acizi grasi esentiali fie pe cale interna, din alimentatie, fie prin aplicare topica, din produsele de ingrijire corporala.
Sterolii (denumiti si fitosteroli) au un rol important in a mentine in buna stare bariera pielii.
Bariera pielii este reprezentata in principal de stratul exterior al epidermului, denumit strat cornos sau Stratum Corneum, strat ce are ca principala functie protectia corpului in fata agresiunilor de natura mecanica, microbiana sau chimica ale mediului exterior.
Stratul cornos este principalul obstacol in calea patrunderii substantelor straine prin piele.
In plus, el impiedica evaporarea apei necontrolate din corpul nostru.
Aceste functii ale stratului cornos sunt insa dependente de elasticitatea acestuia determinata in principal de substantele grase pe care le contine.
General | |
categorie 0 | Frumusețe și Îngrijire |
EAN | 5942010140077 |
item.condition | new |
item.product_type | C |